کد مطلب: 296537
جهانبين نيوز گزارش مي‌دهد؛
استشمام بوي گل محمدي در گلستان‌هاي شهرکرد
تاریخ انتشار : 1403/03/07 11:27:52
نمایش : 151
چهارمحال و بختياري به سبب داشتن آب و هواي مناسب پتانسيل بالايي براي کشت گياهان دارويي دارد و گل‌محمدي يکي از اين گياهان است، که به سبب درآمدزايي و ارزآوري بالا و نياز آبي پاييني که دارد از سوي جوامع محلي نيز با اقبال خوبي مواجه شده است.
به گزارش هفت چشمه به نقل از جهانبين نيوز؛ چهارمحال و بختياري به سبب داشتن آب و هواي مناسب پتانسيل بالايي براي کشت گياهان دارويي دارد و بهره‌گيري از اين ظرفيت مي‌تواند زمينه‌ساز ايجاد اشتغال در استان و رفع بيکاري شود.

گل محمدي يکي از اين گياهان است که در سال‌هاي گذشته از سوي جهاد کشاورزي و منابع طبيعي اين استان بسيار مورد توجه قرار گرفته، همچنين اين گياه به سبب درآمدزايي و ارزآوري بالا و نياز آبي پاييني که دارد از سوي جوامع محلي نيز با استقبال خوبي مواجه شده است.

مهم‌ترين محصولي که از گل محمدي به دست مي‌آيد گلاب است، اما مردم از گلبرگ‌هاي اين گل به‌صورت خشک شده نيز استفاده مي‌کنند و اين محصول خواص درماني هم دارد، اسانس گل محمدي فراورده ديگر آن است که قيمت بالايي داشته و در بازار به‌خوبي به فروش مي‌رسد.

کاشت گل محمدي در ايران قدمتي ديرينه دارد و و مراسم گلاب گيري آييني هزار ساله است.

نام گلاب گيري را که مي‌شنويم نا خودآگاه ياد گلاب گيري سنتي کاشان ميفتيم اما در چند سال اخير در استان‌هاي ديگر نيز کاشت گل محمدي رونق پيدا کرده است که استان چهارمحال و بختياري نيز از اين امر مستثني نيست.



گل محمدي سه سال بعد از برداشت بازدهي بالايي دارد

حسين يکي از فعالان و پرورش‌دهندگان گل محمدي در گفت‌‎وگو با جهانبين نيوز اظهار کرد: فعاليتم در عرصه کشت گل محمدي را از سال ۹۳ با سرمايه‌گذاري ۸۰۰ ميليون تومان آغاز کردم.

وي با بيان اينکه تاکنون ۱۲ هکتار زير کشت گل محمدي دارم افزود: فعاليت در اين عرصه برايم لذت‌بخش است و اشتغال‌زايي خوبي هم دارد، ۵ نفر به‌صورت مستقيم و ۲۰۰ نفر به‌صورت غيرمستقيم در اين طرح مشغول به کار هستند.

وي با اشاره به اينکه ۸۰ درصد گل محمدي توليدشده در چهارمحال و بختياري به ساير استان‌ها به‌ويژه يزد و کاشان صادر مي‌شود، ادامه داد: درست است که گل محمدي سال اول و دوم بازدهي خوبي ندارد اما از سال سوم که برداشت گل آن آغاز مي‌شود درآمد خوبي داشته و مي‌تواند اشتغالزايي بالايي نيز به همراه داشته باشد.



استقبال خوب سرمايه داران از کشت گل محمدي در چهارمحال و بختياري

حسين برزگر رئيس سازمان جهادکشاورزي چهارمحال و بختياري در گفتگو با خبرنگار جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: بيش از هزار و ۴۰۰ نوع گياه دارويي در چهارمحال و بختياري شناسايي شده است که از اين تعداد ۴۰۰ نوع ارزش اقتصادي دارند.

وي تصريح کرد: هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضي استان زير کشت گياهان دارويي رفته است، که از اين سطح اراضي ۳۷۰ هکتار آن تحت کشت گل محمدي قرار گرفته است.

برزگر با بيان اينکه از هر هکتار اراضي به صورت متوسط سه تن گل محمدي برداشت مي‌شود بيان داشت: سالانه هزار و ۱۰۰ تن گل محمدي در چهارمحال و بختياري توليد مي‌شود.

وي خاطر نشان کرد: استقبال خوبي از کشت گل محمدي در استان انجام گرفته شده و با فرآوري محصول حاصل از گل محمدي در توسعه و تنوع بخشي صنعت گياهان دارويي قدم برداشته شده است.

برزگر با اشاره به اينکه به طور متوسط هر کيلو اسانس بيش از ۴۵ ميليون تومان در بازار بين المللي به فروش مي‌رسد تشريح کرد: به دليل تفاوت دماي شب و روز در استان کيفيت گل محمدي بسيار مطلوب است.

وي يادآور شد: در چهارمحال و بختياري تلاش شده که سطوح تحت کشت گل محمدي و نوع فرآوري افزايش يابد.

برزگر در پايان با اشاره به اينکه بهترين ارقام گل محمدي در چهارمحال و بختياري شناسايي شده است، گفت: با تجاري سازي اين ارقام مي‌توان بهترين نوع گياه را براي توليد اسانس در اختيار کشاورزان قرار داد.



بيشترين سطح زيرکشت گل محمدي در شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و بن است

سيروس بيک بکان معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري در گفتگو با خبرنگار جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: نزديک به ۵۷۰ هکتار از اراضي استان به کشت گل محمدي اختصاص داده شده است که از اين ميزان ۵۵۰ هکتار به بارنشسته و برداشت گل انجام مي‌شود.

وي با بيان اينکه کشت گل محمدي از پنج سال گذشته در اين استان به منظور تغيير الگوي کشت، بهره‌وري بهتر از آب آغاز شد عنوان کرد: در برخي مناطق استان که ميزان بارندگي کم و مستعد کشت ديم است به صورت ديم کشت مي‌شود.

بيک بکان با اذعان بر اينکه بيشترين سطح زيرکشت گل محمدي در شهرکرد، بروجن، فارسان، لردگان و بن است گفت: از هر هکتار به طور ميانگين سه تن برداشت گل محمدي وجود دارد که بيشتر محصول برداشت شده به استان‌هاي اصفهان و يزد ارسال مي‌شود.

وي خاطر نشان کرد: سه کارگاه کوچک فرآوري گل محمدي و گلاب‌گيري در استان وجود دارد که مقدار محدودي از گل محمدي داخل استان فرآوري مي‌شود و حجم بالاي از گل از استان خارج مي‌شود و بخشي از گل محمدي برداشت شده نيز به صورت غنچه يا گل خشک ارائه مي‌شود.

به گزارش جهانبين نيوز؛ از آنجايي که گل محمدي محصولي با نياز آبي پاييني است مي‌تواند در زمان خشکسالي جايگزين خوبي براي ساير محصولات کشاورزي باشد و با وجود اقدامات خوبي براي کشت اين محصول در استان به عمل آمده اما مسئولان مي‌توانند با آموزش افراد و معرفي بيشتر آن بسيار زمينه اشتغال تعداد بيشتري از افراد را در آن فراهم سازند.

گزارش از مرضيه عالي پور هفشجاني

انتهاي گزارش/۱۰۲۰ ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg